Kjøkken i 1. etasje

Bo i 1. etasje? Aldri i livet! Eller?

Er du av dem som konsekvent huker av på «Ikke 1. etasje» når du ser etter ny bolig? Da bør du lese videre. Mange opplever nemlig økt bokvalitet i leiligheter på bakkeplan.

Det er lett å assosiere det å bo i 1. etasje med økt risiko for innbrudd, begrensede solforhold, mer innsyn og dårligere inneklima. Det kan likevel argumenteres for at disse eksemplene er sannheter med modifikasjoner. For det finnes faktisk mange gode argumenter for å vurdere en leilighet i 1. etasje!

Enkelt i sin enkelhet

Det er ikke til å stikke under stol at utsikten kan være finere og boligen lettere å varme opp i en leilighet plassert litt lenger opp i etasjene. Likevel er det for deg som vurderer en leilighet i 1. etasje, verdt å merke seg at det bor en uovertruffen enkelhet i å bo på bakkeplan.

Flytting inn og ut er mye mer lettvint når man slipper trapper. Har boligkomplekset heis er det fremdeles styrete å skulle bære inn og ut av den. Dessuten er seng og sofa eksempler på møbler som ofte er for store for å få plass. Med andre ord: trappegangen kaller nok en gang. Bæreposer fulle av helgemat, tunge ryggsekker og annen fangst fra dagen, er det også behagelig å slippe å bære langt. Disse faktorene er med på å øke bokvaliteten til beboerne.

Barne- og dyrevennlig

Alle barn er forskjellige, men felles for de fleste er høyt energi- og aktivitetsnivå og en god dose rastløshet. Store deler av året er det behagelig å ha døren åpen. Da er det fint å slippe å bekymre seg for hva de minste skal finne på ute på balkongen. Det samme gjelder for husstandens eventuelle firebeinte venner.

I en leilighet i første etasje medfølger ofte terrassedører rett ut til en liten gressplen. Videre leder døren ut til et større grøntareal, lekeplass og gode naboskap. Her er det bare for barna å løpe inn og ut og kose seg dagen lang, mens de voksne får tid til å lage middag eller andre hverdagssysler.

Mer bolig for pengene

Det finnes en funksjon på Finn.no som lar deg huke av på at du ikke ønsker å se boliger i 1. etasje. Det kan tenkes at mange av de som ser bort fra disse objektene, assosierer dem med høyt støynivå og mye innsyn fra naboer og forbipasserende. Med andre ord avskriver de hele leiligheten før de i det hele tatt har sett hva som finnes.

Det kan tenkes at disse menneskene glemmer, er at slettes ikke er alle leiligheter på bakkeplan fører med seg disse ulempene. Mange leiligheter vender tvert imot inn mot rolige bakgårder eller -hager, eller har soverom som vender mot stille omgivelser. I disse tilfellene får du verken mer støy eller mer innsyn enn leilighetene i etasjene over deg.

Som et resultat av at mange ikke engang tar en titt på førsteetasjes-leilighetene, hender det at disse objektene går for lavere priser enn sine høyerestående søsken. Dette fører til at du kan få god valuta for pengene dine, dersom du investerer i en bolig på bakkeplan. Likevel er det viktig å presisere at dette ikke alltid er tilfelle. Mange boenheter i første etasje har større uteområder som veier opp for etasjeplasseringen. Dette kan jevne ut prisforskjellen.

Vårt råd er derfor ikke å avskrive første etasje på grunn av satte meninger, eller fordommer, før du har dratt på visning. Sannsynligheten er stor for at du blir positivt overrasket over fordelene en leilighet på bakkeplan kan ha!