Tillerlandet

Midt i blinken – Tillerlandet i Trondheim

Tillerlandet

Til salgs
Midt-Norge
Trondheim
Tiller
Leilighet, Rekkehus
Selveier
166

Tillerlandet i Trondheim er et stort Veidekke-prosjekt i regionen, og det er også et boligprosjekt med stor suksess. Tilfredsheten blant beboerne er nemlig rekordhøy.

Tekst hentet fra Veidekkes internmagasin Dimensjon

Syd for Trondheim sentrum ligger et område i rivende utvikling. Tiller har på kort tid blitt et svært populært sted å bo. Veidekke Eiendom står som prosjektleder for Tillerlandet, et kombinasjonsprosjekt bestående av både leilighetsbygg og rekkehus. Veidekke Entreprenør AS har totalentreprise for byggetrinnene.

Prosjektet består av 169 boliger fordelt over seks byggetrinn, og første byggetrinn hadde oppstart i juni 2013. I dag er Blokk A og Blokk B med henholdsvis 23 og 47 enheter samt rekke 1 med 18 rekkehus ferdigstilt og innflyttet. I fjor oppnådde Blokk A en total score på 82 på kundetilfredshetsindeksen (KTI), noe som gjør dette til Veidekkes beste prosjekt i 2015 når det gjelder KTI. Med et bransjesnitt på 71 har dette selvfølgelig vekket stor begeistring.

Tillitserklæring

– Vi ser på dette som en stor tillitserklæring, og har lært mye som vi tar med oss inn i fremtidige prosjekter. Ønsket er å opprettholde en kundetilfredshet over gjennomsnittet, derfor jobber vi målbevisst med å bli enda bedre, sier prosjektleder Anders Teodorsen i Veidekke Eiendom i Trondheim.

Tillerlandet har en sentral og god beliggenhet i Trondheim Syd, med kort gangavstand til store handelssentra og øvrige handelstilbud. Samtidig tilbys fine turstier, skiløyper, mange grøntarealer og store lekeplasser. Veidekke har sammen med andre utbyggere i området også vært med på å bekoste kunstnerisk utsmykning i form av brukskunst i en offentlig park i nærområdet. Her etableres det eksempelvis utkikkstårn, utvendig pizzaovn og pilegrimsfigurer som kan benyttes fritt. Med tøff konkurranse i familiesegmentet, er det spesielt viktig med riktig tilrettelegging for denne gruppen.

Kombinasjonen av leiligheter og småhus gir et større mangfold, bedre bomiljø og ikke minst bedre salgsmessige porteføljeegenskaper. Prosjektlederen ser at Tillerlandet er attraktivt for både eldre og barnefamilier.

Det er lagt til rette for nabohygge og sosialt liv utendørs med benker, stoler og bord flere steder.

Det er lagt til rette for nabohygge og sosialt liv utendørs med benker, stoler og bord flere steder.

Mer arealeffektive

– Jeg tror mye av suksessfaktoren ligger i at det er et kombinasjonsprosjekt med både leiligheter og rekkehus. Vi lager markedsanalyser fortløpende, og har lært oss hvordan vi kan tilpasse markedet underveis. Dette har blant annet ført til at vi har bygget boligene mer arealeffektive, for å gjøre det mer sannsynlig å treffe de ønskede kundegruppene, sier Teodorsen.

Boligene på Tillerlandet selger for tiden bedre enn forventet, til tross for en svært stor tilbudsside i prosjektmarkedet i Trondheim om dagen. Dette viser at god markedsinnsikt og programmering er avgjørende i en slik markedssituasjon.

De nye, lekre boligene ligger lyst og luftig til, og har høy kvalitet både innvendig og utvendig.

De nye, lekre boligene ligger lyst og luftig til, og har høy kvalitet både innvendig og utvendig.

Hardt arbeid og god samhandling

Det er 21 rekkehus under oppføring i Rekke 2, alle er solgt og de første husene skal stå innflytningsklare i løpet av august.

Blokk C, som har 47 leiligheter, ble lagt ut for salg i mars i sterk konkurranse med andre prosjekter, og allerede i løpet av første måned ble 35 prosent av leilighetene solgt. Rekke 3 med de siste 13 rekkehusene ble også lagt ut for salg i vinter, og her er det nå oppnådd en salgsgrad på 40 prosent. På sikt skal det også selges fem eneboligtomter.

– Kundene som kjøpte i det første leilighetsbygget har blitt veldig gode ambassadører for prosjektet. De ­ynes å sette stor pris på både kvaliteten på boligene og de gode uteområdene. Vi får særlig tilbakemeldinger på at vi er pålitelige og har gitt god informasjon underveis. Forventingene vi har skapt overfor våre kunder har med andre ord blitt innfridd, noe KTI-resultatet gjenspeiler. Tillerlandet har gjennom hardt arbeid og god samhandling med entreprenøren blitt et svært godt prosjekt og bidrar til å bygge Veidekkes merkevare, avslutter Teodorsen.

Barna kan utfolde seg på morsomme lekeplasser rett utenfor døren.

Barna kan utfolde seg på morsomme lekeplasser rett utenfor døren.

Fakta

  • Hva: Tillerlandet, et prosjekt med både leilighetsbygg og rekkehus.
  • Hvor: Tiller i Trondheim
  • Byggherre: Sjetnan Nedre AS er utbyggerselskapet. Veidekke Eiendom og OBOS Nye Hjem har 50/50-prosent eierandel.
  • Ferdigstilt: Fra desember 2014 – våren 2018