Tilvalgsprosess i nybygg

Tilvalg i nybygg – Hvilke muligheter har jeg?

Et av de viktigste valgene du står overfor når du kjøper et nybygg, er å tilpasse ditt nye hjem til din egen smak.

I alle våre prosjekter kan du sette ditt eget preg på ditt nye hjem. Siden boligprosjektene er unike, finnes det ingen fasit på hvilke oppgraderinger som er tilgjengelige – annet enn at mulighetene er mange. Her presenterer vi de vanligste tilpasningene.

Generelt

Underveis i kjøpsprosessen vil du motta en tilvalgsbrosjyre som inneholder oversikt over de tilvalgene som er tilgjengelig for ditt objekt. Alle som kjøper en bolig i et nybygg blir invitert til et felles tilvalgsmøte med kunderådgiver, hvor du blir presentert for planløsning, materiale, fargevalg, fasiliteter og andre detaljer. Veggene i boligen blir som standard malt hvite, men du kan velge andre fargenyanser til boligen din.

På dette tilvalgsmøtet får du muligheten til å se på materialene og skape et bilde av hvordan ditt nye hjem blir seende ut, samt tid til å fordøye, tenke over og bestemme deg for hvilke tilvalg og oppgraderinger du ønsker.

Kjøkken

Kjøkkenet er helt klart det rommet i boligen hvor flest ønsker å gjøre tilpasninger. Felles for de fleste er at de ønsker et funksjonelt kjøkken. Likevel vil denne definisjonen variere fra familie til familie. Noen vil ha mer plass til et stort og sosialt spisebord, andre ønsker å skifte ute benkeplaten til en annen type for å få den stilen de liker.

Også valg av kjøkkenfronter og fliser, samt plassering av kjøleskap, stekeovn og oppvaskmaskin vil variere – smak og behag varierer. Du kan gjøre tilvalg på platetopp, ovn, kum, oppvaskmaskin, kombiskap og ventilator.

Bad

Det sier seg selv at det er viktig å trives i det rommet hvor du gjør deg klar for dagen. Å være godt rustet for en ny dag beror også på at du har startet dagen på en behagelig måte. Tilvalgsmulighetene til badet vil variere fra prosjekt til prosjekt og det er derfor ikke mulig å gi ett fasitsvar. Ofte vil det være mulig å ta kontakt med oss angående prosjektet du er interessert i eller har kjøpt, for informasjon om tilvalg på spesifikke prosjekter.

Gulv

Dersom du tror at du på et senere tidspunkt vil ønske et annet gulv enn standardløsningen, gjør du lurt i å tenke deg om to ganger. Det er litt av en jobb å rive opp og legge nye gulv, spesielt med tanke på alt av både flyttbart og immobilt inventar. Gulvet har svært mye å si for helhetsinntrykket av hjemmet ditt – og nettopp derfor kan gulvtilvalg være en gullgruve for velbehaget.

Elektrisk

På et generelt grunnlag kan det lønne seg å legge litt penger i det elektriske anlegget. Dette kan være ekstra stikkontakter på spesifikke steder – hvis du for eksempel har en klar formening om hvor TVen bør stå eller du har en stålampe som passer perfekt på et bestemt sted. Downlights i gangen eller i rom med nedsenket tak er et annet tilvalg mange velger å benytte seg av.

Soverom

Selv om mange ser på kjøkkenet som boligens viktigste rom, er det tross alt soverommet de fleste av oss tilbringer mest tid. Boliger med vinduer som utsettes for direkte sollys kommer med solskjerming. Dette gjelder også eventuelle vinduer ut mot trafikkerte gater. Hva gjelder oppbevaring på soverommet, viser de stiplede linjene på plantegningen hvor det er avsatt plass for garderobe. Her kan du gjøre tilvalg på både slagdørs- og skyvedørsgarderobe. Ofte er det samme garderobe- som kjøkkenleverandør.

Vi gjør oppmerksom på at tilvalgsprosessen varierer fra prosjekt til prosjekt, og stiller derfor ingen garantier for at samtlige av overnevnte tilvalg er lar seg gjøre i alle våre prosjekter.